Patvinsuon  kansallispuisto

Koirieni kanssa olemme aloittaneet uuden harrastuksen, vaeltamisen. Halpa harrastus tämäkään  ei ole, olen yrittänyt hankkia laadukaita ja kulutuksen kestäviä ratkaisuja. Toivoisin tavaroiden olevan myös mahdollisimman kevyitä, ainakin toistaiseksi yritän mennä kantovedellä ja välttelen vesipuhdistustabletteja sekä purovesiä. 

*Rinkka Fjällräven Kajka 85l (Sentin leveämpi kuin 75l ja menee tarvittaessa myös Lasselle)

*MSR Hubba Tour1 ja Hilleberg Kaitum 2 GT (Huippu telttoja, kaksi erikokoa ja erilaisiin käyttötarkoituksiin.)

*Exped synmat 9 LW (Paksu ja leveä makuualusta. Kapeammalta valuin alas ja talvella se oli huono vaihtoehto)

*Hellsportin Alta Winter - osittainen untuvamakuupussi. (Haluaisin myös kevyen Cumulus- untuvamakuupussin)

*Tyyny Lidlistä (En saa nukuttua puhallettavilla, vaikka olisi pienempiä ja kevyempi ratkaisu)

*Merinovaatteet Dilling/ Pierre Roberts. Merinovillaa on aluskerroksessa, sekä öisin pitkiskerrasto sekä villasukat.

*Vaellusvaatteina miellyttävä berettan paita, fjällrävenin trikoot ja hanwangin vaelluskengät.

*Pieneen pakkautuva untuvatakki (Luhta) sekä kevyet yli 20 000 vesipilarin  kuorivaatteet; housut (Fjällräven) ja takki (haglöfs)

*Lisänä lippis, buffihuivi, hanskat ja crocksit.


Helatorstaina otimme hieman pidemmän irtioton arjesta ja suunnan kohti Patvinsuon kansallispuistoa. Aloitimme Suomunkierrolla yöpyen idyllisessä Virtaniemessä. Järveltä jatkoimme itse pääkohteeseen eli suolle. Olipahan vaikuttava paikka, kuin olisi Lapin erämaissa tallustellut! Jos mietit päiväretkeä, valitse suo! Toisen yön vietimme Pirskanlammella. Kesä yllätti retkeilijät, onneksi koirille riitti juotavaa matkan varrella. Tällä reissulla bongattiin uusia lintulajeja, opittiin taas jotain rinkan pakkaamisesta, testattiin varusteita ja vaellusruokia, tyhjennettiin fyysiset ja ladattiin henkiset akut ja poltettiin naamat. Matkamittariin tuli ikimuistoisia hetkiä 43kilometriä- Tuokioretket Maija & Jenni-KUULUMISIA

29.3.2020 Tänään siirryttäessä kesäaikaan, voi vielä hetken fiilistellä viime talven talvipyyntikuvilla. Kauden päätavoite; Saksanseisojakerhon talvikoe peruttiin Koronaviiruksen vuoksi niinkuin kaikki muutkin Suomen Kennelliiton tapahtumat. Ensi vuonna uusi yritys, nyt pitää tyytyä vanhoihin talvikuviin. 

 


LITHUANIAN WINNER 2020, Vilnus 6.-8.3.2020

Perjantai 6.3

Judge Dmitry Prozoroy

VSP  CACIB SERT Nastasti Porin Päällikkö

PN2 Vara-Cacib SERT Nastasti Porin Pääpimu

Lauantai 7.3

Judge Natali Lychkovskay

VSP SERT CACIB *Liettuan Voittaja 2020* Nastasti Porin Päällikkö

ROP SERT CACIB *Liettuan Voittaja 2020* Nastasti Porin Pääpimu

Sunnuntai 8.3

Judge Elz... Germany

VSP SERT CACIB * Liettuan muotovalio* Nastasti Porin Päällikkö

ROP SERT CACIB *Liettuan muotovalio* Nastasti Porin PääpimuMINSK VALKOVENÄJÄ 29.2-1.3.2020


Lauantai 

Judge Opara Janusz (Poland)

ROP CACIB SERT CISW-2020  Nastasti Porin Pääpimu  

VSP CACIB SERT CISW-2020  Nastasti Porin Päällikkö 

KÄY- SERT Nastasti Nj Simppeli

Sunnuntai

Judge Viarbitski Viachaslav (Belarus)

ROP CACIB SERT * BY MVA*  Nastasti Porin Pääpimu

VSP CACIB SERT *BY MVA* Nastasti Porin Päällikkö

KÄY- SERT *BY MVA*  Nastasti Nj Simppeli


My pack.
My pack.
Hew- 2019 Nastasti Porin Pääpimu
Hew- 2019 Nastasti Porin Pääpimu

Joulukuu tekee tuloaan ja vielä pystyy metsästämään ilman lumentulon pelkoa. Lystille supi numero viisi, mutta kokeissa antoi kissan juosta seisonnasta matkoihinsa. Koetuurit kiertää meitä, mutta koiran kunniaksi voin todeta että törmäyksiä vieläkin nolla eikä töllön töitä riistalla. Tiedotusta ollaan nyt opiskeltu, Kotkan kokeessa seisoi erän fasaania jälkijoukkojen takana ja enkä osannut koiraa sieltä etsiä. Luvasta nosto, mutta erä oli jo vihelletty poikki. Seuraavalla kerralla tarkistan ensin kaikkein epäloogisimman paikan tai en päästä koiraa nousemaan takamaastoihin. Oppirahat on jälleen maksettu. 

Kymenlaakson kanakoiraseuranmestaruus 1.11.2019

Tiukkaa settiä Nastasti- koirilta, kaikki kolme finaaliin (osallistujia 22kpl) N. Sopupeli tarjosi myötätuuli törmäyksessä tietolinnun veljelleen, N. Aapelille joka vastatuulessa otti tilanteesta pudotuksen. N. Simppeli muisti pari erää sitten haetun tietolinnun saarekkeen takaa, meni sinne häntäsuorana tuulenalta odottamaan taustatukea. Matkaa oli noin 550metriä. Siitä hieno tilanne ja koira upeesti paikoillaan. Simppelille kävi tuuri ja sai tiukassa taistossa ainoana finaalikoirana toisen mahdollisuuden, mutta pyssymies juuttui pusikkoon ja täydellistä riistatyötä ei voinut ampumisen puutteessa hyväksyä. Aapeli uusi mestaruuden ja Simppeli otti hopeasijan vastaan. Kasvattaja on enemmänkuin tyytyväinen, kovatasoinen kilpailu ja kuka vain tästä kolmikosta olisi voinut voittaa.

20.10.2019 Kouvola Kr 

EE MVA Nastasti NJ Sopupeli sai sertin Suomesta joten koira valioituu koetuloksen myötä. Paljon onnea Heikki! Sopulla haku kulkee ja on aina isossa ykkösessä kiinni, poikkeuksetta kokeiden parhaimpia hakijoita mutta tuurit ovat kiertäneet kaukaa. Yksi hassuimmista ykkösen menetyksestä on sellainen, missä kuuman linnun noutoon käskiessä jänis hyppää eteen ja maisema vaihtui sen jälkeen  liian nopeasti. Toinen viikonlopun onnistujista oli Nastasti NJ Aapeli, joka teki virheettömän päivän kaer-kokeessa ja palkittiin VOI1 !! Ihan mieletöntä, tälläisinä päivinä on mukava olla kasvattaja ja kaikki kiitos ahkerille koiran omistajille. Kiitos! 

Kouvola  Nastasti NJ Sopupeli EXL1 CQ BF1 CAC & BOS Hannele Jokisilta FInland


EDIT Sopu valioitui 27.10.2019 KaerF AVO1, hienoa!

VALMIEIRA 12-13.10.2019 

Riemun (Nastasti Porin Pääpimu) ensimmäinen ulkomaanmatka avoimessa luokassa meni yli odotusten, nyt myös Latviasta sertifikaatti odottamassa valioitumista. Tuomarina belgialainen Myriam Vermeire. 

Valmieira NAT dogshow Nastasti Porin Paapimu EXL1 CQ CAC & BOB Myriam Vermeire, Belgium

KaerF Luumäki

Koe täysin tuulettomassa ilmassa oli haastava, ja linnut kateissa mutta iltapäivän puolella kaikki ryhmän koirat pääsivät taitojaan kokeilemaan. Tuloksia tälläkertaa 2/5 ja toinen onnistujista oli Lysti eli Nastasti NJ Simppeli joka sai AVO2 pudotuksella. Hienoa ja tasaista työtä Lystillä, kuuman linnun nouto oli hankala kun juoksukukkoa joutui varttittunnin perkaamaan peltopusikosta. Koira oli niin puhki että lintu valui suusta ennen luovutusta ja koira sekä lintu makasi pötköllään päät yhdessä. Mutta huippu riistatyö pudotuksella, kaksi  Kaer AVO2 putkeen, nyt tilillä metsästä sekä pellolta. 

KAER F LUUMÄKI Nastasti Nj Simppeli KAER AVO2 P Sami Salo

Ladies Trial/ Niesta 2019

Ei kerrottavaa jälkipolville, riista kiersi ryhmämme ja molemmissa kokeissa kaikille 0-tulos. Harmillista mutta metsäkokeet tarvitsee rutkasti sitä tuuriakin. Lystillä oli mahdollisuus Ladiessissä mutta myötäisessä haku on varovaista ja teerikana hyppäsi ihmistä karkuun eikä koira kerennyt tilannetta hyödyntämään tai edes huomaamaan. Haku oli vastaisessa hyvännäköistä ja miltei itkua väänsin kun koira on kaikkinensa niin mieleinen. Riemu veti Niestassa mutkat suoriksi ja haki kuin heikkopäinen, yhden hakulenkin meni uimalla uoman yli kun halusi molemmat puolet varmuudeksi katsoa tuulta hyödyntäen. Yksi tilanne lennätetylle riekkoparvelle, parempaa tuulta etsiessä sivutuulessa törmäys kukkolle ja koiraa vietiin. Harmillista, seisonta oli tiukka mutta tyhjä ja lähti raivolla lintua etsimään. Olikin puikannut minun taakse etsimään parempaa tuulta vaikka luulin koiran olevan edessä. Vähän harmi, finaaliin olisi riittänyt ja koko päivässä ei muita mahdollisuuksia linnulle. Mutta käkättävän riekkokukon ruumiille on paikka pakkasessa, tästä sisuunnutaan ja treenataan lisää. Lapin kaipuu jäi ja 4-vuodenajan teltta odottaa uusia seikkailuja.  

KaerM Luumäki

Kaer-kausi korkattiin Luumäellä, Tuomarina Aki Turkia. Päivä oli tukalan kuuma, kolmas erä sai koirilta hapot jalkoihin ja mukava marjamummo oli saatellut teeret puuhun. Lystille (Nastasti NJ Simppeli) ekasta erästä työt teeripoikueelle, tokassa oli hyvää yritystä mutta teeri oli jo puussa ja kolmannessa lämpötila oli liiallinen, eikä riistaa löytynyt. Tästä tuloksena KAERM2 ja ansaittu tulos. Velipoika Nastasti NJ Aapeli tuli suoraan Ruotsista kokeeseen, ensimmäinen erä meni supin tapoksi, toisessa hieno tiedotus teerelle ja kolmannessa loppui voimat. Upeaa silti, KAERM VOI3 ja siitä vaan kirkastuu.

KAER M LUUMÄKI Nastasti Nj Simppeli AVO2,  KAER M LUUMÄKI Nastasti NJ Aapeli VOI3 Aki Turkia


Jahtikausi

Isäntää ei ole liiemmin kotona näkynyt, lennosta vaihdetaan koiraa ja sitten taas mennään. On upea kun koirat taipuvat moneen ja ruokalista on meillä monipuolinen. Syksy on ehdottomasti vuoden parasta aikaa, tästä ajanjaksosta nauttii koirat ja isännät.Kouvola Kr

Nastasti Porin Pääpimu NUO1 Sa pn1 SERT ROP/ Bertil Lundgren. Kouvolan näyttelyissä aurinkopaistoi ja Riemu nautti olostaan. Kaksi teeripoikuetta on löydetty metsäkoetta varten, koe menikin heti täyteen ja toivotaan että kaikki ryhmän jäsenet pääsevät vuorollaan kokeilemaan onnea teeripoikien kanssa. Odotan innolla, tulee varmasti mukava metsäpäivä. Valokuvassa Nastasti NJ Simppeli, Ladies Trialin voitto on tämän kauden ykköstavoite. 


 Kotka KV                            


Riemu neiti ja velipoika Taavi (Nastasti Porin pääpimu & Nastasti Porin Päällikkö) kävivät Katariinanpuistossa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomarina mr Rudy Feyaerts, Belgia. Taaville Eri ilman sa.ta  ja Riemu oli paras narttu saaden kolmannen cacibinsa. Riemulla  on ollut hyvää tuuria, kolme kansainvälistä koiranäyttelyä ja kaikista niistä cacib. 

Kyyhkysjahtikuvia tulee kasvattajan iloksi miltei päivittäin, onkin hyvä että koirat pääsevät hommiin heti kauden alusta. Olemme itsekkin  herkutelleet kermapippurikastikkeella sekä  kyyhkysenrintafileillä, hyvää oli ja koirille iso kiitos tehdystä työstä. 


Kuulumisia

29.07.2019

Tässä vaiheessa heinäkuun helteet alkavat olemaan ohitse, aika on mennyt koiria uittaessa ja ulkorakennuksia maalatessa. Tulevaisuuden suunnitelmia on myös mietitty, ja nämä sivut ovat yksi osa toteutusta. Haluan katsoa voisiko meidän elämäntapa tuoda leipää pöytään, tarjoamalla harrastajille sellaisia palveluita jotka ovat itselle mieleisiä....